DIY Strijkapplicaties

Strijkapplicaties zelfmaken

Het is weer tijd voor een gastblog van Marit. Zij ging dit keer aan de slag met strijkapplicaties.

Ik hou van strijkapplicaties!  Je kunt ze gebruiken voor een leuke aankondiging, het maken van een statement of gewoon om dat ene saaie shirtje wat op te pimpen. In deze blog beschrijf ik hoe makkelijk en snel je aan de slag kunt met de strijkapplicaties van Liefs van Cindy!

Wild Child en eenhoorn.

De nieuwe strijkapplicaties zijn zo tof! Ik viel meteen voor de pijl met de tekst “Wild Child”. Dat is namelijk precies wat Cato is. Deze tekst past dus goed bij haar en ik wilde deze strijkapplicatie graag gebruiken! Laatst heb ik een tof spijkerjasje gescoord voor een paar euro, stoer en roze.. de perfecte combi voor Cato én de “Wild Child” pijl. Ik heb ‘m op de achterkant van het jasje gedrukt. Net als met de Unicorn op het basic shirtje dat ik bij de Zeeman kocht. Zo maakte ik van een simpel shirt, een tof design!

Dit heb je nodig:

– Shirtje of ander kledingstuk/item van katoen en/of polyester
– Strijkijzer
– Harde ondergrond zoals een plank, tafel of aanrechtblad
– Bakpapier
– En natuurlijk de strijkapplicatie, je vindt veel verschillende strijkapplicaties in de webshop.

Ik ga om te beginnen een basic shirtje op leuken met de Unicorn applicatie uit de shop.
Bij de Zeeman heb je leuke shirtjes voor weinig geld en met een applicatie customize ik het helemaal naar eigen smaak.

Je kan natuurlijk veel meer kiezen dan een basic shirt. De applicaties zijn geschikt voor katoen en polyester stoffen.

  1. Het is verstandig om de stof eerst een keer te wassen (zonder wasverzachter) dan hecht de strijkapplicatie beter.
  2. Omdat de strijkplank vaak te zacht is, kan je beter kiezen voor een hardere ondergrond zoals een tafel of aanrechtblad. Je kan ook een houten plank gebruiken zoals ik heb gedaan.
  3. Leg de strijkapplicatie op de juiste plek met de plastic transfer laag naar boven. Deze verwijder je na het bedrukken van het stof.
  4. Zorg er voor dat je strijkijzer goed warm is. Zo rond de 170 graden. Kan je de graden niet zien? Kies dan voor de katoen stand. Ik test eerst even op een hoekje van de applicatie of mijn strijkijzer niet te heet is. Als dat wel het geval is dan krimpt de folie en mislukt je DIY!
  5. Leg de applicatie op de gewenste plek op het stof en leg daar over het stukje bakpapier.

 Tip: trek het shirtje eerst aan zodat je de goede plek kunt bepalen. Je wilt de strijkapplicatie niet te hoog, maar ook zeker niet te laag op het shirt hebben!

 

  1. Zet nu het strijkijzer op de applicatie en druk er met je hele lichaamsgewicht op voor zo’n 20 a 30 seconden. Ook al noemen we het een strijkapplicatie, je maakt geen draaiende bewegingen. Je perst als het ware de print op het stof.
  2. Past de print niet helemaal onder je strijkijzer? Dan til je het strijkijzer om en verplaatst hem naar een nieuwe plek dat je nog niet hebt gehad. Ik vind het met de grote unicorn handig om van boven naar beneden te werken in 3 stappen.
  3. Als je alle stukken hebt geperst laat je de folie even afkoelen. Daarna kan je kijken of de print goed heeft gehecht. Til de transferfolie voorzichtig een stukje op. Blijft de print zitten? Dan kan je de rest van het folie ook verwijderen. Als de print mee komt leg je de folie en bakpapier terug en herhaal je alle bovenstaande stappen.

Wastip

Was de kleding op max. 40 graden en binnenstebuiten. Je kan beter geen wasverzachter gebruiken en de kleding niet in de droger doen. Laat de print toch los? Leg er een bakpapiertje of theedoek overheen en druk ‘m nog een keer aan met het strijkijzer.
Zo heb je een eigen gemaakt, uniek kledingstuk en iedereen kan dit zelf! Ik ben blij met Cato haar nieuwe shirtje en  ook het jasje met de tekst in de pijl vind ik erg tof geworden.

Veel plezier met het maken van je eigen items!
Lees hier meer blogs van Marit of volg haar op instagram.

Liefs van Marit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 3 =

Vakantie van 16 september t/m 25 september.
Bestellingen worden pas vanaf 28 september weer verzonden.

Als dank voor je geduld, shop je alles met 10% korting. Gebruik de code: evenwachten10