Vandaag staat er weer een leuk gastbog van Jonne voor jullie klaar!Haar zoon Stijn werd vijf jaar en dat betekende voor het eerst trakteren op de basisschool. Spannend!

Omdat ik voor zijn verjaardag al behoorlijk had uitgepakt met een sweet table en ik ook nog zijn kinderfeestje helemaal zelf organiseerde, wilde ik het lekker simpel houden.

Ik had voor de verjaardag al een hoop candy melts in huis gehaald. Dus toen bedacht ik dat ik daar, naast taart, marshmellows, koekjes en stroopwafels, ook wel zoenen mee kon versieren. Later zag ik dat Pinterest er vol mee staat…toch niet zo’n origineel idee dus haha.

Verwarm dip en versier.

Het is eigenlijk zo eenvoudig dat ik het geen tutorial durf te noemen. Ik gebruik candy melts (smeltchocolade) van de merken Wilton of PME. NB: de verpakking op de foto was een miskoop, namelijk melts met vanillesmaak die daardoor heel gelig wit zijn. Gewone witte moet je hebben, of natuurlijk een ander kleurtje maar keuze. Onmisbaar is verder kokosolie; hierdoor krijg je een mooie vloeibare substantie.

Je verwarmt de melts in de magnetron volgens de instructie. Ik doe daarbij al een klodder kokosolie, maar dit kun je ook achteraf (extra) erdoor roeren.

Zorg dat de melts zo vloeibaar zijn dat het van je lepel druipt. Dan is het een kwestie van een zoen er recht in dippen, even draaien en rechtop zetten. Wacht een paar seconden en strooi het musketzaad er op. Ik zou er maximaal drie of vier tegelijk dippen en versieren, want de melts worden vrij snel hard. Als de substantie in het bakje te hard wordt, kun je het gewoon weer even verwarmen in de magnetron.

Variaties.

Naast de monochrome versie die ik gebruikte voor Stijn, met de toffe DIY-cijfer prikkers,  kun je de zoenen natuurlijk bestrooien met allerlei deco. Musketzaad in alle kleuren is erg fijn om te gebruiken omdat het kleine, lichte korreltjes zijn. Ook leuk voor een babyshower of als alternatief voor beschuit met muisjes! Verder kun je bijvoorbeeld gekleurde suiker of zelfs ijsco-nootjes gebruiken. Als je echt wil uitpakken, versier m dan eens met bijvoorbeeld een bloemetje van fondant.

Bewaren.

Als je klaar bent met dippen, gooi de (hard geworden) melts in je bakje dan niet weg. Verwarm het nog een keer en maak met een lepel druppels op een bakpapiertje. Als het hard is geworden kun je deze melts prima luchtdicht bewaren en hergebruiken.

Dit is echt zo’n traktatie van weinig werk, groots effect. Hopelijk kun jij hier ook de show mee stelen op het volgende feestje!

Liefs van Jonne

Nog meer tips voor lekkere zoetigheden? Lees dan Jonne’s blog over haar monochrome sweet table.