Letteren op porselein

Zoek je een leuke creatieve activiteit? Misschien is dit dan wat voor jou! Je hebt vast wel een saai wit bordje, beker of ander servies in de kast staan. Ideaal om dat hiervoor te gebruiken! Marijke ging met het DIY pakket servies letteren aan de slag en deelt haar ervaring in dit blog. Natuurlijk zie je ook wat voor moois ze maakte!

Herken jij dat ook? Zoveel creatieve ideeën maar aan de slag….Ho maar? Ik heb borden vol leuke ideeën op Pinterest. Haal ook met regelmaat van alles daarvoor in huis. Maar er rustig voor gaan zitten blijft er dan bij. Ik an best van mijzelf zeggen dat ik creatief ben, maar waarom doe ik er dan zo weinig mee?

Creatief aan de slag

Vandaag ben ik er dan eindelijk rustig voor gaan zitten. De kinderen naar school gebracht dus lekker het rijk alleen en de grote tafel voor mijzelf. Ik vind het erg fijn om de ruimte te hebben dus werk ik het liefst aan de eettafel. Vandaag ga ik aan de slag met het ‘Doe het zelf pakket’ Porselein handletteren van Liefs van Cindy in samenwerking met Letter Leo. Super handig want alles wat je nodig hebt zit in dit pakket. En na het maken van het bordje kun je de stift en het carbon papier weer opnieuw gebruiken om nog meer servies mee te pimpen.

Om te beginnen ben ik op zoek gegaan naar een leuke quote voor op het bordje. Deze uitgeprint en op het juiste formaat uitgeknipt.

Uit de losse pols schrijven/tekenen vind ik wat riskant dus gebruik ik carbon papier (wat is meegeleverd) om de tekst op het bordje te krijgen. Met plakband zet ik deze vast zodat het niet kan verschuiven. Met een potlood trek ik het over en zoals je op het filmpje kan zien, werkt dit perfect!
Met de meegeleverde porseleinstift volg ik de lijntjes en kleur in waar nodig.

servies pimpen

tips voor handletteren op porselein

Tip!

Ga je net buiten de lijntjes of maak je een verkeerde beweging? Het weghalen kan heel gemakkelijk met een doekje als je dat maar direct doet. Je kunt ook een nat wattenstaafje gebruiken als je wat preciezer moet zijn.

Als ik klaar ben en het resultaat zie ben ik meteen erg blij en trots. Wat is het leuk geworden. En lekker creatief bezig zijn… Wat is dat eigenlijk fijn! Mijn huishoudelijke dingen zijn dan misschien even blijven liggen maar hier wordt ik dan wel echt blij van!

Nog even afbakken in de oven en dan is het bordje helemaal af!

Lieve en creatieve groetjes van Marijke

Wil je meer weten over Marijke? Je kunt haar op Insta vinden onder: @metmemlifestyle
Een aanrader om te volgen!

Bekijk hier ook nog even de video die Marijke heeft gemaakt! Ook zin om aan de slag te gaan? Bekijk hier alle DOE HET ZELF PAKKETTEN.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 9 =

Wij zijn ook even vrij! Vanaf 1 augustus gaan wij weer bestellingen verzenden.

Met de code: zomer10 krijg je 10% korting.

Bij €30,- of hoger krijg je met de code: zomer15,- 15% korting. (surpriseboxen uitgezonderd)