DIY Kerststerren

DIY Kerststerren blog

De DIY Kerststerren vliegen de webshop uit en om jullie nog wat meer inspiratie te geven, heeft Milou een leuk blog voor jullie geschreven.

Kersttijd, ik kan er naar verlangen. Vooral de aanloop naar kerst is zo gezellig in huis. Dan mag de juiste kerstdecoratie natuurlijk niet ontbreken. Dus ging ik aan de slag met deze sterren. Ik neem je stap voor stap mee hoe ik deze in kerststijl maakte.

Klaar voor de start

Zelf vind ik het altijd prettig werken als alles klaar ligt. Wat drinken erbij (en misschien wel wat lekkers) en aan de slag. Ik maakte eerst de grote ster. Ik koos de materialen uit die ik daarvoor wilde gebruiken en ging toen puzzelen waar ik wat wilde hebben. Ik ging voor de takjes en enkele droogbloemen bovenin de punt. Ook de lichtjes ging ik bij deze ster gebruiken.

 

DIY kerstdecoratie zelf maken

Aan de slag met de kerststerren

De lichtjes om de ster krijgen was nog een uitdaging. Ik krijg dat snoer heel goed in de war. Daarom besloot ik de ster tussen mijn knieën te klemmen en de batterijenhouder er dan steeds doorheen te halen. Tussendoor even de lichtjes eerlijk verdelen en klaar is kees. De batterijen heb ik liever niet in het zicht dus die maakte ik met een touwtje vast. Dit op de plek waar later de takjes overheen komen. Het is overigens handig als je de schakelaar dan aan de achterkant doet. Dan kun je de lichtjes gemakkelijk aan en uitzetten.

De takjes eraan vastmaken ging heel makkelijk met de stukjes ijzerdraad. Ik vond het prettig om het ijzerdraad al klaar te leggen voor het volgende takje, zodat je hem dan alleen nog hoeft terug te duwen.

Puntjes op de i

Naja bloemetjes op de ster. Van de droogbloemen koos ik er een paar uit die ik bij de takjes vond matchen. Ik maakte ze niet allemaal even lang, maar liet ze speels over de takjes draperen. Voordat ik ze vastmaakte, bundelde ik ze samen met een ijzerdraadje. Scheelt een hoop verschuiven. Ik kon ze zo bij de takjes voegen. Even bijknippen en de eerste ster is af!

droogbloemen ster kerst

Less is more

De kleine ster hield ik wat rustiger. Ik pakte het vaasje, enkele droogbloemen en de ster erbij. Even meten hoever de bloemen kunnen uitsteken en natuurlijk wat je mooi vindt. Ik vond het ook leuk om wat hoogte verschil te hebben. Deze bundelde ik weer met een ijzerdraadje samen. Zo staat hij stabiel in het vaasje. Als je het vaasje ophangt of neerzet is het handig om er rekening mee te houden dat dit iets uitsteekt. Daarom heb ik hem wat schuiner gezet, maar dan staat hij alsnog stabiel.

Je kunt Milou vinden op Instagram onder @bijdeschoonemannen en binnenkort verschijnt er nog een tweede blog online. Dan gaat Milou met kurk aan de slag.

Ik sluit het blog nog even af met wat andere leuke inspiratie foto’s voor kerststerren.

KLIK HIER VOOR ALLE DIY PRODUCTEN IN DE WEBHOP

Zwarte metalen sterren decoreren
Kerststerren decoreren
DIY Kerstdecoratie pakket
kerststerren decoreren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + drie =