Het is weer tijd voor een leuk gastblog van Marit! Lees je mee wat ze dit keer voor leuks heeft voor jullie?

Ik hou erg van haarbandjes bij mijn dochter Cato. Het staat zo schattig, is lekker meisjesachtig en het maakt haar outfitjes compleet.

Nu heeft zij zo veel haarbandjes, dat ik er een mooi plekje voor wilde hebben in plaats van in een mandje gepropt. Daarom bedacht ik een leuke en makkelijke DIY die helemaal past in haar mooie kamertje. Wat ik heb bedacht en hoe ik het heb gemaakt lees je in mijn nieuwe blog!

Diertjes.

Ik ben gek op dieren. Dus ook voor in Cato haar kamertje. Tijdens mijn zwangerschap maakte ik al een kapstokje met dierenkopjes en ik wilde graag in het thema blijven. De haarbandjesladder komt namelijk naast het kapstokje te hangen.

Ik begin altijd met ideeën opdoen voor een DIY in onze garage. Mijn vriend is een echte klusser en heeft altijd veel materialen liggen. Voor mij een walhalla omdat ik graag knutsel met bij elkaar gezochte spulletjes.

Ik vond twee ongebruikte plinten en zo ontstond mijn idee voor een haarbandjesladder.

Wat heb je nodig?

3 (of meer) latjes van ongeveer 40cm lang
touw
speelgoeddieren
lijmpistool
verf
kwasten

Aan de slag!

Voor de dierenkoppen ging ik opzoek in de kringloopwinkel. Daar vind je vaak veel leuke speelgoeddiertjes. Kan je ze daar niet vinden dan zijn ze in de speelgoedwinkel ook te koop. De dieren zaag je door de midden en verf je in de gewenste kleur. De verf die ik heb gebruikt is van de Deco lijn van Action. Ze hebben diverse kleuren dus voor ieder wat wils!

Je kan de latjes natuurlijk ook een mooi kleurtje geven. Ik heb de latjes in de kleur “Cottage Green” geverfd. Dat steekt lekker af op de pastelkleur op de muur van Cato’s kamertje.

Heb je één lange lat dan zaag je deze in 3 of 4 gelijke latjes van 40cm. Schuur de randjes een beetje bij met een schuurpapiertje.
Verf de latjes in de gewenste kleur en plak de dierenkopjes op de latjes. Gebruik hiervoor een lijmpistool. Zorg wel dat de lijm goed heet wordt zodat de dierenkopjes goed blijven plakken, maar pas op voor je vingers want je kan je goed verbranden aan de hete lijm!

Tijd om de ladder in elkaar te zetten.

Begin aan de onderste lat met het knopen van het touw. Ik heb gekozen voor simpel bruin touw maar je kan natuurlijk ook een lint in leuke kleur gebruiken. Wikkel het touw 4 keer om het uiteinde van het latje en trek deze goed strak. Vervolgens maak je het zelfde stuk touw vast aan het latje daarboven en ook daar wikkel je het er 4 keer om heen.

Zo ga je verder naar de volgende latjes. Zorg ervoor dat je bij het bovenste latje een stuk touw overhoudt. Daarmee hang je straks de ladder op.

 

Wil je meer haakjes hebben dan kan je de achterkantjes van de dieren ook gebruiken.

Ik heb gekozen om de dierenkopjes een beetje zigzaggend op de plakken zodat de haarbandjes niet over elkaar heen hangen.

En daar is je haarbandjesladder!

Easy toch?

Je kan zelfs de touwtjes aan de zijkanten gebruiken voor haarclipjes. Zo heb je alle haaraccessoires van je kleine meid bij elkaar!

Veel DIY plezier!

Liefs van Marit